Nytt handledarmaterial från KSAN!

På KSAN:s kansli har vi precis fått leverans från tryckeriet av vårt nya metodmaterial "Det rosa monstret". Snart kommer material gå att beställa i webbshopen på www.ksan.se
 
Medlemmar i BellaNet är de första som får ta del av materialet Det rosa monstret. KSAN hoppas att detta material kommer till flitig användning redan under höstterminen i era tjejgrupper. KSAN kommer att anordna fyra regionala konferenser för att informera om Det rosa monstret under hösten, samt bjuda in till metodutbildningsdagar under 2013
 
Det rosa monstret är ett nytt handledarmaterial som vill inspirera tjejer till aktivitet och eftertanke. Vi vänder oss till alla som vill främja tjejers medvetenhet om marknadsföringens krafter och syfte, till tjejgruppsledare, lärare, kuratorer, sjuksköterskor, fritidsledare, kvinnoorganisationer m.fl.

Materialet är framtaget inom KSAN:s projekt Marknadsföring till flickor och tillgängliggör de nyhetsbrev som tagits fram inom projektet.

Den aggressiva marknadsföringen av beroendeframkallande produkter riktas allt mer till unga kvinnor. Rosa cigaretter, snus med hallonsmak, blommiga ölburkar - allt marknadsförs till tjejer med löften om fest, framgång och frihet.

Materialet bygger på värderingsövningar, interaktivitet och reflektion kring olika teman bl.a. skönhetsideal, manligt och kvinnligt, könsdiskriminering, hälsa och valfrihet.

Handledningen är framtagen i samarbete med Jeanette Roos, och utgivet med stöd av Statens Folkhälsoinstitut.

Håll utkik efter nyheter om ”Det rosa monstret” på www.ksan.se där materialet kommer att kunna beställas i webbshopen.


För mer information:
Louise Hammar
informatör
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
08-101041Det rosa monstret - ett nytt handledarmaterial från KSAN.
 
Projektledare Britt Fredenman

Login